profiel foto Joyce

Even voorstellen

Mijn naam is Joyce Milenic-Thijsse geboren in 1972 te Zeist en waar ik ook opgroeide. Als kind was ik al Creatief, na de MAVO deed ik zelfs een poging om toegelaten te worden op een voor Grafische vormgeving. Helaas ik werd uitgeloot zo koos ik als tussenjaar de opleiden Offsetdrukker (KMBO) te volgen aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. Maar zo als voor vele loopt het leven soms anders en ging ik op mijn 16e als leerling (full color) offsetdrukker werken bij een Drukkerij. Later werkte ik nog o.a. in de automatisering, als vertegenwoordiger en weer terug de ICT in, om uit eindelijk bij mijn huidige werkgever terecht te komen. In 2009-2010 studeerde ik af aan de HU te Utrecht als maatschappelijk werker.

Hoe het begon

(kopie) kunstwerk 2017

2015 zat ik met mijn kinderen aan tafel te knutselen, nou ja de kinderen waren al lang weer met wat anders bezig maar ik leek mijn passie gevonden te hebben, creëren. Ik schilderde met volle overgave mijn eerste (kopie) kunstwerk met heuse kinderverf. Het was zo’n fijn en ontspannen gevoel dat ik besloot mij aan te melden voor een schildercursus. En zo kwam ik terecht  bij Atelier Verfstreken waar ik tot maart 2020 op een ontspannen en gezellige manier heb mogen genieten van het schilderen. In eerste instantie maakte diverse kunstwerken voor familie en vrienden.

In 2017 deed ik op uitnodiging mee met Driebergen-Art. Ik moest me zelf presenteren en de naam  Milenic Art werd geboren. Stapje voor stapje werkte ik aan een professionalisering van mijn hobby. Mijn visie is dat kunst en het maken van kunst voor iedereen mogelijk moet kunnen zijn.

2020 kreeg Ik de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van een tijdelijke locatie aan de Traaij te Driebergen en zo ontstond het idee van een “Kunst- en knutselhuis Milenic-Art”. Een plek waar jonge kunstenaars in dop tegen een kleine vergoeding kunnen komen knutselen en schilderen.  Maar ook een plek waar schilderlessen, workshops en een openatelier tot de mogelijkheid behoorden.

In december 2021 werd er na wat vertraging gestart met de bouw van mijn atelier aan huis waardoor in 2022 het jaar werd dat mijn wens in vervulling kwam. Ik mag mij nu zelfstandig ondernemer noemen, als ondernemer vindt ik het belangrijk mijn passie met andere te kunnen delen, ieder op zijn eigen manier.

Heb jij ook altijd al willen schilderen of vinden je kinderen het leuk om te schilderen aarzel dan niet en neem contact op!

Een thema maar ieder op zijn eigen manier.

Iedereen kan het! Soms met wat hulp, het kan niet fout gaan!