profiel foto Joyce

Even voorstellen

Mijn naam is Joyce Milenic-Thijsse geboren in 1972 te Zeist en waar ik ook opgroeide. Als kind was ik al Creatief, na de MAVO deed ik zelfs een poging om toegelaten te worden op een voor Grafische vormgeving. Helaas lukte dit niet en koos ik om als tussenjaar de opleiden Offsetdrukker (KMBO) te volgen aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. Maar zo als voor vele loopt het leven soms anders en ging ik met 16 jaar als leerling (full color) offsetdrukker werken bij Drukkerij Kreon te Zeist. Later werkte ik nog o.a. in de automatisering, als een vertegenwoordiger om zo uit eindelijk bij mijn huidige werkgever terecht te komen. In 2009-2010 studeerde ik af aan de HU te Utrecht als maatschappelijk werker.

Hoe het begon

(kopie) kunstwerk 2017

2015 zat ik met mijn kinderen aan tafel te knutselen, nou ja de kinderen waren al lang weer met wat anders bezig maar ik leek mijn passie weer gevonden te hebben, creëren. Ik schilderde met volle overgave. mijn eerste (kopie) kunstwerk met heuse kinderverf. Het was zo’n fijn en ontspannen gevoel dat ik besloot mij aan te melden voor een schildercursus. En zo kwam ik terecht  bij Atelier Verfstreken waar ik tot maart 2020 op een ontspannen en gezellige manier heb mogen genieten van het schilderen. In tussentijd maakte ik door een vriendin kennis met boetseren, en maakte ik diverse kunstwerken voor familie en vrienden.

In 2017 deed ik voor het eerst mee met Driebergen-Art. Ik moest me zelf presenteren en de naam  Milenic Art werd geboren. Stapje voor stapje werkte ik aan een professionalisering van hobby en aan mijn wens om kunst en het maken van kunst voor iedereen mogelijk moet kunnen zijn.

2020 kreeg Ik de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van een tijdelijke locatie aan de Traaij te Driebergen en zo ontstond het idee van het “Kunst- en knutselhuis Milenic-Art”. Een plek waar jonge kunstenaars in dop tegen een kleine vergoeding kunnen komen knutselen en schilderen.  Maar ook een plek waar schilderlessen, workshops en een openatelier tot de mogelijkheid behoren. In december 2021 werd er na wat vertraging gestart met de bouw van mijn eigen atelier aan huis. En in 2022 is het jaar dat mijn wens in vervulling is gekomen. Ik mag mij nu zelfstandig ondernemer noemen.

Heb jij ook altijd al willen schilderen of vinden je kinderen het leuk om te knutselen/schilderen aarzel dan niet en neem contact op!

Iedereen kan het! Soms met wat hulp, het kan niet fout gaan!